logo
SBR Kaarten Links Reserveren

Terug naar nieuws

Boekenweek in het Stadscentrum

16-03-2018

De boekenweek loopt dit jaar van 10 t/m 18 maart en kent als motto Leo Vromans dichtregel 'en toch is alles wat we doen natuur’. In ons Stadscentrum komt dit motto op verschillende manieren tot uiting.

Fotoclub de Hof heeft het samenspel mens-natuur als thema meegegeven aan de maandelijkse foto-opdracht voor haar leden. Zodoende hangen de gangen van het Stadscentrum vol met plaatsjes van beesten en landschappen.

Op hun beurt hebben het Stadscentrum en de Hofbibliotheek de foto's aan romans gelinkt. Het resultaat is een overzicht van fotografische én literaire hoogtepunten. Het resultaat is niet alleen in het Stadscentrum te bewonderen, maar ook in alle Hofbibliotheken en bij de Deldense Readshop. Laat u vooral inspireren door dit samenspel.

Op 13 maart sprak Jan Brokken op uitnodiging van ‘t Nut over zíjn Rusland. Het Rusland dat doemt in De Kozakkentuin en De gloed van Sint-Petersburg en waarin Dostoevsky Dreh-und-Angelpunkt is. De auteur die met De Vergelding een ware revival beleefde, vond tegenover zich ruim 160 toehoorders, een record voor een literaire avond.

Zo is ook alles wat in het Stadscentrum gedaan wordt dezer dagen natuur, met plezier wordt voldaan aan Vromans stelling.