SBR Kaarten Links Reserveren

De sleutel naar succes

29-01-2018

Maandag jongstleden ontvingen Marco en Yfette Brouwer de sleutel die hen vanaf 1 februari toegang zal verschaffen tot een van de mooiste ruimtes binnen Stadscentrum het Parochiehuis. Met hun Reiscreaties nemen ze bezit van wat lang de politiepost was, maar nu in niets nog op een hermandadhuis lijkt.

Reiscreaties was gevestigd aan de Molenstraat en maakte daar onderdeel uit van het woonhuis van de familie Brouwer. Schijnbaar ideaal, maar met de groei van het bedrijf groeide ook de behoefte aan wat meer ruimte. ‘Bovenal wilde ik zaken en privé beter gaan scheiden,’ aldus Marco. ‘Zonder al te veel in te leveren op het gemak van het kantoor aan huis, moest ik weer de man worden die het vlees snijdt zonder telefoon aan het oor.’ Nadat een jaar geleden al het ei werd gelegd voor een toekomst in het Stadscentrum, kwam de overgang met het vertrek van de politie in een stroomversnelling. ‘En wat is er mooier om dan een dakloze agent toch nog onderdak te kunnen bieden,’ zo vult Yfette aan. ‘Met dit soort creatieve oplossingen en out-of-the-box ideeën onderscheiden we ons als reisorganisatie ook graag.

Voor Stichting Beheer Registergoederen is de oplossing een ideale, zo beamen Gerard Buist en Bart Schurink namens die SBR. ‘Het vertrek van de wijkagent is spijtig genoeg,’ aldus Buist ‘achter de schermen hebben we alles in het werk gesteld om dit te voorkomen. Als dan uiteindelijk blijkt dat een afscheid onvermijdelijk is, dan is het natuurlijk fantastisch dat de volgende huurder al klaar staat.’ De voormalige politiepost heeft inmiddels een stevige metamorfose ondergaan, waarmee de ruimte beter aansluit bij de rest van het pand én bij de wensen van de Brouwers. Hoewel Reiscreaties zeker geen standaard reisbureau is, ligt de wereld er letterlijk en figuurlijk aan de voeten. ‘Daarmee past de komst van het Marco en Yfette prima in de verdere ontwikkeling van het Stadscentrum tot ontmoetingsplek voor creativiteit in de breedste zin des woords. De gemene deler binnen onze muren is immers dat er vanuit persoonlijk contact en gedrevenheid slagvaardige service geboden wordt,’ zo stelt Schurink.

Per 1 februari biedt Reiscreaties aan de Langestraat 81 een venster op bijzondere (huwelijks)reizen. Op de maandag tussen 10:00 en 13:00 en op de donderdag 17:00 en 20:00 houdt wijkagent Jos Olde Daalhuis zijn spreekuren op hetzelfde adres.