SBR Kaarten Links Reserveren

Kerstvakantie = Filmvakantie

27-12-2017

De animatiefilms die Stadscentrum het Parochiehuis zijn op derde kerstdag van 2017 en de vierde dag van 2018 van Scandinavische makelij. Traditioneel gezien wordt in de noordelijke landen extreem goede jeugdcinema gemaakt, deze films – en hun internationale succes – zijn daarvan hét bewijs.

Op 27 december draait het spiksplinternieuwe Julius in Winterland. Deze Deense film vertelt een betoverend verhaal over een weesjongen die via een magische doos ontsnapt aan zijn weeshuis. Hij belandt in een winters wonderland waarin hij met een spannende missie de kerstman moet gaan redden. Een typische kerstverhaal dus dat zich onderscheidt door zijn karakteristieke animaties en daarmee grote indruk zal maken op jong en oud.

De week daarop gaat de reis nog een stukje noordelijker, daar treffen we de Noorse neefjes van Wallace & Gromit genaamd Solan & Ludwig. Na het grote succes van hun kerstfilm uit 2014, draaide dit jaar hun tweede hit in de bioscopen: De grote kaasrace. Deze stop-motionfilm is volgens Het Parool ‘wederom prachtig en de humor heeft vaak een lekkere, ook voor volwassenen vermakelijke bite’. De volkskrant spreekt van een ‘holderdebolder-avontuur voor kinderen vanaf een jaar of 5’.

In de kerstvakantie is er dus weer genoeg te beleven in Stadscentrum het Parochiehuis. Beide films beginnen om 15:00 en zijn toegankelijk voor €3,- (aan de zaal te betalen). Een passe-partout voor beide films is op 27 december voor €5,- te koop. Uiteraard wordt op beide dagen in de pauze een glas ranja met wat lekkers geserveerd, voor eventuele koffie of thee is de bar geopend.