logo
SBR Kaarten Links Reserveren

Terug naar nieuws

Samen voor Kindercinema in de Hof

05-03-2018

Op maar liefst drie locaties binnen de Hof van Twente draaien in de schoolvakanties familiefilms, daarmee is de gemeente goed bedeeld. Dat dit aanbod in een vraag voorziet, wordt steeds maar weer bewezen door de drommen kinderen, (groot)ouders, oppassers en bso’ers die naar de Goorse Reggehof, het Markelose Beaufort en het Deldense Stadscentrum het Parochiehuis trekken. Om ook in de toekomst dit succesverhaal te continueren hebben de drie filmzalen besloten nauwer te gaan samenwerken.


Eerst en vooral willen Goor, Markelo en Delden samen optrekken bij de programmering van de films. Door het filmaanbod te spreiden, ervaringen uit te wisselen en behoeftes in samenspraak te analyseren, moet het aanbod meer evenwichtig en aantrekkelijk worden. Zodoende mag het succes van de middag tenminste niet aan de film liggen.


‘Die filmkeuze is nog eens niet het belangrijkste,’ aldus Bart Schurink van het Stadscentrum. ‘De kinderen en de begeleiders komen vooral ook voor de ongedwongen sfeer.’ Schurink schetst een beeld waar in de pauzes na een glaasje Ranja gekletst en gehost wordt, terwijl de volwassenen nog aan de koffie zitten.


Toch is de sfeer niet het enige en voor velen mogelijk niet het belangrijkste argument om een filmzaal te verkiezen boven een bioscoop. ‘Laagdrempeligheid, dat doet het hem. Het merendeel komt lopend of fietsend naar de zaal en daar aangekomen betalen ze een fractie van wat ze elders zouden moeten neerleggen.’ Toch blijkt die prijs ook nog wel eens voor misverstanden te zorgen, zo komt Schurink ter ore. ‘Mensen denken vaak dat we die €3,- entree in eigen zak kunnen steken, maar vergeten dan dat we stevig voor de licentie moeten betalen. Bij de ene vertoning houden we wat over, bij een andere komen we te kort. Met alles wat onder de streep resteert laten we de kachel branden en schrijven we de apparatuur af. En dat is prima, want laagdrempelig moet het blijven.’